Google Analytics hozzáférés megadása – rövid útmutató

Bár ez a cikk elsősorban az ügyfeleinknek készül, de ha Te esetleg nem vagy az (még), ettől még lehet hasznos Neked is.

A cél, hogy hozzá tudj adni minket (vagy mást) a Google Analytics fiókodhoz. Nálunk ez azért fontos, hogy 100%-ig pontos számokat lássunk azzal kapcsolatban, mi történik a weboldaladon. Ez segít döntéseket hozni a Facebook hirdetések kapcsán.

Ha esetleg még nem dolgoznánk együtt, de érdekel miben tudunk segíteni, kattints ide: Facebook hirdetéskezelés a cégedre szabva

Nézzük meg a konkrét lépéseit, hogy hogyan tudsz bárkit hozzáadni a Google Analytics fiókodhoz. (Ha esetleg még nincs Google Analytics fiókod, itt van a Google-től egy rövid útmutató az Analytics fiók létrehozásához.)

Hozzáférés megadása a Google Analytics fiókhoz

Ha már létre lett hozva a GA fiókod, akkor nyisd meg az analytics.google.com oldalt, és válaszd ki fent a megfelelő fiókot, mint én:

Második lépésként kattints bal oldalon a menüben alul az adminisztrálás gombra:

Itt ha teljes hozzáférést szeretnél adni a Google Analytics fiókhoz, akkor a középső oszlopból, azaz a tulajdonnál válaszd ki a „tulajdon – felhasználókezelés” menüpontot.

Végül pedig nyomj rá a kék plusz gombra a hozzáadáshoz.

Az új oldalon megadhatod a meghívandó felhasználó (jelen esetben a mi) e-mail címét, valamint azt, hogy milyen jogokat szeretnél neki adni.

Nekünk ebben az esetben a felső 3 elég, felhasználókat nem szeretnénk kezelni. A beírandó e-mail címet pedig elküldtük Neked egy levélben. 🙂

A kitöltés után a jobb felső hozzáadás gomb megnyomásával kész is vagy! 🙂

Az általad meghívott értesítést fog kapni e-mailben, mint itt látható:

További blog bejegyzéseink